Inbraak Ruim 120.000 keer per jaar.

Inbraak Ruim 120.000 keer per jaar. Zorg dat het niet bij U gebeurt.

De impact van een woning inbraak is enorm. Het idee dat iemand in je huis is geweest…overal… neemt je veilige gevoel van “thuis” compleet weg. Er zijn mensen die na een inbraak gaan verhuizen omdat het niet meer prettig voelt. Buiten de spullen die weg zijn en de ellende die dat met zich meebrengt zijn er ook spullen onvervangbaar. De emotionele schade is enorm en valt niet onder je verzekering ! Statistisch wordt u 4 keer in een mensenleven de dupe van een calamiteit. Van de Nederlanders die in de afgelopen vijf jaar slachtoffer werden van een inbraak of inbraakpoging vindt 80% dat de gevolgen ervan worden onderschat door hun omgeving. De inbraak of poging daartoe vind steeds vaker plaats terwijl men thuis is. Het heeft een enorme impact op het veiligheidsgevoel in huis.

Pas in actie komen wanneer het leed al is geschied !

Het ergste wat er kan gebeuren is een woning overval. Dit klinkt als een film, maar gebeurt in Nederland dagelijks. Woningovervallen zijn de meest gewelddadige vorm van overvalcriminaliteit. Er vallen meer gewonden en soms zelfs doden bij woningovervallen, dan bij overvallen op bedrijven of bij straatroven. Definitie woningoverval: het met geweld of bedreiging afnemen of afpersen van enig goed, gepleegd tegen personen in een woning of een poging daartoe.

Het gebeurt vaker dan je denkt.

Hieronder een overzicht (recent) van Enschede.

ENSCHEDE (09-10-2017 Tubantia) – Enschede is de gemeente in Overijssel waar in de eerste negen maanden van 2017 de meeste inbraken zijn gepleegd. Erg vaak drongen criminelen in de Twentse gemeente ongewenst naar binnen. Kijkend naar het meeste aantal inbraken per 10.000 huishoudens voert Hengelo de ranglijst aan.

Inbraak Ruim 120.000 keer per jaar.
Inbraak cijfers recent Enschede